Säännöt

Turnaussäännöt:

Turnauksessa noudatetaan Suomen Palloliiton pelisääntöjä alla oleva huomioiden.

Pelaajat: Turnaus on tarkoitettu vain vuonna 2009 tai sen jälkeen syntyneille pelaajille. Pelaajalista toimitetaan 10.1.2020 mennessä alla olevan linkin kautta:

Pelaajalista

Listaan saa tehdä tämä jälkeen muutoksia vain turnausjärjestäjän hyväksynnällä. Joukkueiden tulee olla valmiita todentamaan pelaajien henkilöllisyys niin pyydettäessä.

Pelitapa: 8 vs 8, rangaistusalueen paitsio (kentän koko leveydeltä), maalipotkut, sivurajaheitot.

Peliaika: 1 x20 min, 3 peliä lauantaina ja 3 peliä sunnuntaina.

Pallon koko: 4. Kotijoukkue toimittaa pelipallon tuomarille.

Pelin aloitus: Vierasjoukkue aloittaa pelin. Kotijoukkue valitsee puolen.

Pelipaidat: Jos joukkueilla on samanväriset pelipaidat, vierasjoukkue käyttää varapaitoja tai liivejä.

Vaihdot: Edestakaiset vaihdot sallittu. Vaihdot vain pelikatkoilla, tuomarin luvalla.

Jäähyt: Tuomari voi poistaa pelaajan 5 min jäähylle. Joukkue saa silloin laittaa toisen pelaajan kentälle. Vajaalla miehistöllä ei tarvitse pelata.

Pisteet: Voitosta saa kolme pistettä, tasapelistä yhden pisteen.

Aikataulu: Ottelut alkavat yhteisestä äänimerkistä, myös päätössummeria soitetaan, MUTTA ottelut päättyvät vasta tuomarin pillistä. Jotta pelit pääsevät alkamaan ajoissa ja yhtä aikaa, joukkueiden tulee olla kentän luona valmiina 5 min ennen pelin alkua.

Kentät: Yksi tekonurmikenttä.

Huom! Turnauksessa ei ole käytössä mahdollisuutta lisätä ylimääräistä pelaajaa joukkueen jäädessä viiden maalin tappiolle.

Turnauksen kulku:

ALKULOHKOT

Lauantaina pelataan neljän joukkueen alkulohkot, sunnuntain jatkopeleihin joukkueet sijoitetaan alkulohkojen tulosten perusteella. Jokainen joukkue pelaa turnauksessa kuusi ottelua.

Lohkon kaksi parasta joukkuetta pelaavat sijoista 1.-8. Lohkojen kolmannet ja neljännet pelaavat sijoista 9-16

Saman lohkon joukkueet eivät voi kohdata neljännesvälierissä pelattaessa sijoista 1-8 tai ensimmäisellä jatkokierroksella pelattaessa sijoista 9-16. Lohkoykkösten, lohkokakkosten, lohkokolmosten ja lohkonelosten välisen keskinäisen järjestyksen määräävät pisteet, maaliero, tehdyt maalit, arpa.

Alkulohkossa korkeammalle sijoittunut joukkue omaa aina paremman rankkauksen kuin toisessa lohkossa alemmaksi sijoittunut joukkue. (selkokielellä: lohko kakkosen rankkaus on aina korkeampi kuin lohkokolmosen jne.)

JATKOPELIT

Sijoitusottelujen päättyessä tasan suoritetaan rangaistuspotkukisa kolmella laukaisijalla. Jos tilanne on kolmen laukaisijan jälkeen tasan, lauotaan kisa loppuun yksi laukoja kerrallaan ratkaisuun saakka. Sama pelaajaa saa laukoa seuraavan kerran vasta kun kaikki joukkueen pelaajat ovat laukoneet omansa.

Rangaistuspotkukisa käynnistetään välittömästi varsinaisen peliajan jälkeen aikatauluista johtuen. Pelin jälkeiset huudot ja vastustajien kättelyt suoritetaan kentän ulkopuolella rangaistuspotkuille venyneiden pelien osalta.

Vastalauseet: Turnauksen jury – kilpailupäällikkö ja tuomarivastaava ratkaisee mahdolliset erimielisyydet. Juryn päätökset ovat lopullisia eikä niistä voi valittaa.

Vastalauseista peritään 200 euron käsittelymaksu, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Mahdollinen vastalause on toimitettava viimeistään 20 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen turnaustoimistoon.

Palkitseminen: päivitetään myöhemmin